Barion Pixel

Alma, eper és szex

Ugye ismerős a mondás, hogy napi egy alma távol tartja az orvost? Az eperszezon pedig végre megkezdődött, a boltok és az eperföldek tele vannak a pirosló szemekkel. De mi köze a szexhez e két gyümölcsnek?

Az alma, a nem tiltott gyümölcs

Egy új tanulmány szerint az alma a nők szexuális élvezetét is fokozza. Olasz kutatók, akik eredményeiket az Archives of Gynecology and Obstetrics folyóiratban tették közzé, azt találták, hogy az alma képes serkenteni a nők nemi izgalmát.

A kutatók úgy vélik, hogy a serkentő hatás hátterében az állhat, hogy az alma phloridzint tartalmaz. Ez egy kulcsfontosságú vegyület, amely az ösztradiol női nemi hormont utánozza, amely óriási szerepet játszik a hüvely nedvességében és a női szexualitásban.

Ezenkívül az alma javíthatja a szexuális funkciót a benne lévő polifenolok és antioxidánsok miatt, amelyek elősegítik a nemi szervek és a hüvely véráramlását, megkönnyítve a csúcspontot. A tanulmányt készítő kutatók potenciális kapcsolatot feltételeznek a rendszeres napi almafogyasztás és a fiatal nők szexualitása között.

Ajánló

A Redpower gyógynövény tartalmú italok alapja a frissen préselt almalé. Ez érvényes új termékünkre, a Redpower Woman gyógyitalra is.

Eper afrodiziákum történet

Az epret különböző korok, különböző okoknál fogva tekintették nemi vágyat fokozó termésnek. Az eper, egy tökéletes kis piros szív, egy ehető Valentin. Nem meglepő, hogy az eper, mint afrodiziákum hosszú múltra tekint vissza. Az ókori Rómában az eper a Vénusz szimbóluma volt. A francia vidéken pedig egykor hagyomány volt az ifjú házasoknak hideg eperlevest felszolgálni, hogy elősegítsék a nászút romantikáját.

A középkori Európában az epret a jó élet szimbólumának tartották. Akkoriban úgy gondolták, hogy a gyümölcsöt meg kell főzni, hogy minél hatásosabb legyen. Így aztán fűszerekkel ízesítve megfőzték, egyfajta lekvárt készítettek.

Kicsit később aztán úgy gondolták, hogy az eper minden bizonnyal afrodiziákum, mert a bíbor gyümölcs kívülről hordja a magját.

Egy bajor gyakorlat szerint, erdei szamócával telt kosarakat kötöttek a szarvasmarhák szarvára, felajánlásként az elfeknek, (az elfek természetfeletti lények a skandináv mitológiában)amik cserébe gondoskodtak arról, hogy a tehenek sok, egészséges borjat szüljenek.

De vannak-e tényleges szexuális előnyei az epernek?

Azonban nem a folklór az oka annak, hogy az epret és a szexet társítjuk. Úgy tűnik, hogy ez a gyümölcs képes a szexuális erőt egy szinttel emelni.
E szép és édes gyümölcsnek vannak olyan táplálkozási előnyei is, amelyek segíthetnek a testet a szexhez szükséges formában tartani. Magas a C-vitamin tartalma, sok mangán van benne és rost anyaggal is rendelkezik.

A C-vitamin fokozhatja a véráramlást, ami nemcsak az egészséges szívhez járul hozzá hanem hozzájárul a nemi izgalom és az orgazmus eléréséhez is.
Ezek mellett az eper számos más, a szexuális egészségre jótékony hatású tápanyagot is tartalmaz, beleértve a magnéziumot, káliumot, magnéziumot, E-vitamint és számos B-vitamint, hihetetlenül alacsony kalóriatartalmú kiszerelésben.

A gyümölcs folsavforrás is. Bár a folsav nem növeli a szexuális vágyat, de a gyermeket tervező párok egyik legfontosabb tápanyagaként tartják számon.

gyogyital-ferfi-libido-novelese-redpower-83879-1

Ajánló

A Redpower gyógynövény tartalmú italok alapja a frissen préselt almalé. Ez érvényes új termékünkre, a Redpower Man gyógyitalra is.