Barion Pixel

Immunerősítő stratégiák

A hűvös idő közeledtével egyre többen foglalkoznak azzal, hogy milyen módon erősíthetnék az immunrendszerüket. Erre különböző szerek kaphatók felnőttek és gyermekek számára, például receptre felírt gyógyszer, recept nélküli étrend kiegészítő kapszula, drazsé, A, C, D vitamin tabletták, szirupok, cseppek, stb.

A természetes anyagok hívei számára összegyűjtöttünk egy csokor olyan immunerősítő módot, ami az életmódra vonatkozik, Annak megváltoztatására, a stressz helyzet csökkentésére. Természetesen egy nap alatt nem várható változás, mint mindenhez, ehhez is kitartás kell.

Az immunrendszer erősítése: egészséges életmód

Rendszeres testmozgás

A szakértők hetente legalább 150 perc mérsékelt testmozgást javasolnak.
Egészséges, kiegyensúlyozott, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend – Használja az Okostányér technikát az Ön számára legmegfelelőbb adagok és egészséges ételek típusainak meghatározásához.

Egészséges testsúly megőrzése

Törekedjen 25 vagy annál alacsonyabb BMI-re. A fogyás legjobb módja a kiegyensúlyozott étrend és a több testmozgás. Ismét utalunk az Okostányér ajánlásaira. (BMI: A testtömeg-index egy személy kilogrammban (vagy fontban) kifejezett súlya osztva a méterben (vagy lábban) megadott magasság négyzetével. A magas BMI magas testzsírra utalhat.)

immunrendszer-erosito-strategia-testmozgas

Minőségi alvás

Állítson be menetrendet és rutint az alváshoz, és gyakorolja a megfelelő alváshigiéniát. Íme néhány további tipp a jobb éjszakai pihenéshez. Az életkor szerinti alvási ajánlásokról már korábban itt írtunk.

 • Tartsa be a rendszeres alvási ütemtervet. Próbáljon meg minden nap ugyanabban az időben lefeküdni és felkelni, még hétvégén és utazás közben is. Próbáljon meg legalább hét órát aludni.
 • Alakítson ki egy lefekvés előtti rutint. Lazítson egy meleg fürdőben, olvasson egy könyvet vagy hallgasson nyugtató zenét. Ez jelzi a testnek, hogy ideje lefeküdni.
 • Korlátozza a fényexpozíciót. Ügyeljen arra, hogy korlátozza vagy kerülje az erős fényt, ha hamarosan lefekszik. Ehelyett használjon gyenge megvilágítást. Lefekvés előtt legalább 30 perccel kapcsolja ki a tévét és a digitális eszközöket, beleértve a mobiltelefonokat, számítógépeket és táblagépeket.
 • Varázsolja hálószobáját „szentéllyé”. A hálószobáját úgy kell kialakítani, hogy az optimális pihenést és kényelmet biztosítson. Győződjön meg arról, hogy kényelmes, sötét és csendes. A tiszta ágynemű nagyban hozzájárulhat az elalváshoz is.
 • Lehetőleg ne egyen lefekvés előtt. A lefekvés előtti bőséges étkezés ébren tarthat. Ha nagyon éhes, egyen egy kicsi harapnivalót. Kerülje az alkoholfogyasztást lefekvés előtt, még kis mennyiségű alkohol is megzavarhatja a nyugodt alvást. Bölcs dolog kerülni a koffeint (kávé, tea, csokoládé) elalvás előtt.

A dohányzás abbahagyása

A dohányzásról való leszokás bár nehéz, de nem lehetetlen. Néhány tipp segítségként:

 • A leszokás kezdetét tegye stresszmentes időszakra.
 • A nikotin megvonási tünetek megelőzésére gondoskodjon valamilyen nikotin pótló termékről.
 • Helyettesítse a cigizés körüli rituálét valami mással. Például a reggeli rágyújtás helyett rágcsáljon almát.
 • Változtasson étkezési szokásain. A dohányzás abbahagyása rendszerint testsúly növekedéssel jár. Kerülje a zsíros és erősen cukrozott élelmiszereket!
 • Jutalmazza magát. A cigi vásárlás elmaradása révén megspórolt pénzt költse valamilyen régóta áhított dologra, egy új CD lemezre, vagy egy új ruhára.
immunrendszer-erosito-strategia-dohanyzas-abbahagyasa

Alkoholfogyasztás csak mértékkel

Korlátozza a házban tárolt alkohol mennyiségét, vagy korlátozza az elfogyasztott poharak/palackok számát. Ne feledje, az alkohol nem nélkülözhetetlen része az életünknek, a szervezetnek nincs rá szüksége.

Előzze meg a fertőzést

Pár nagyon egyszerű tevékenységgel (kézmosás, zsebkendőbe tüsszentés, távolságtartás, stb.) kisebb esélyt adhat a kórokozóknak. Ezeket már mindenki jól ismeri, de nem mindig tartja be.

Az immunrendszer erősítése: stressz csökkentése

A feszültség csökkentésére és a megfelelő reagálási mechanizmusok kialakítására is léteznek különböző technikák. Az alábbiakban felsorolunk ezekből néhányat. Próbálja ki, hogy önnek melyik válik be a legjobban. Iktasson be a mindennapi életébe olyan tevékenységeket, amelyek segítenek kezelni a stresszt, nyugtatnak, mint például

 • hívjon fel legalább egyet a távolabb élő szerettei, rokonai vagy barátai közül,
 • próbáljon meg legalább 10 percet a szabadban tölteni, friss levegőn,
 • tanuljon meg meditálni,
 • végezzen valamilyen testmozgást,
 • válasszon hobbit és szánjon rá időt rendszeresen.

Tudatossági terv a stressz csökkentésére

 1. Tervezzen meg 1 változtatást, amit remélhetően meg tud tenni a jövőben.
 2. Legyen 2 értelmes, nem negatív témával kapcsolatos beszélgetése.
 3. Tűzzön ki 3 elérhető célt vagy szándékot a napra.
 4. Lépjen kapcsolatba 4 szimpatikus emberrel.
 5. Gondoljon 5 dologra, amiért hálás ebben a pillanatban.
 6. Vegyen 6 mély lélegzetet.
 7. Válasszon ki 7 dalt, amelyeket hallgathat, miközben a legkevésbé kedvelt tevékenységét folytatja.
 8. Gondoljon 8 dologra, amin ma nevetett.
 9. Figyeljen meg 9 dolgot, ami a jelenhez kapcsolja az elméjét: két dolgot, amit lát, két dolgot, amit hall, két dolgot, amit érezhet, két dolgot, amit érzékelhet, és egy dolgot, amit megízlel.

Mint az elején említettük, különböző immunerősítő szerek kaphatók. Ezek közé tartozik az általunk ajánlott, csak természetes alapanyagokból készült Redpower Immuno gyógyitalt . A pihentető alvást pedig a Redpower Harmony segítheti.