Barion Pixel

Mi a különbség a gyógynövény alapú és a hagyományos gyógyszerek között?

Éveken át töprenghetne azon, hogy mi a különbség a gyógynövény és a gyógyszerek használata, azaz a gyógynövényes és a hagyományos orvoslás között. Meglepődne, ha megtudná, hogy annyira különböznek, mint amennyire hasonlóak. Ha egészségünkről van szó, hihetetlenül fontos tudni, hogy mikor kell lemondani a gyógyszerekről a gyógynövények javára. De mik a különbségek? Mik a hasonlóságok?

Gyógynövény és gyógyszer: organikus vagy szintetikus szer

A legnagyobb és legfigyelemreméltóbb különbség az, hogy a gyógynövény alapú gyógyszer organikus és csak enyhén feldolgozott. Míg a gyógyszerek akkor is lehetnek szintetikusak, ha a hatóanyag természetes forrásból származik.

Az emberek évezredek óta használnak gyógynövényeket és gyógymódokat betegségek kezelésére és gyógyítására. Csak az utóbbi években váltak a gyógyszerek megbízhatóbbá a gyógynövényeknél. A gyógynövényekből készült és kizárólag belső használatra használt termékeket gyógynövény tartalmú étrend kiegészítőknek nevezzük.

gyogynoveny-tartalmu-etrend-kiegeszito-redpower-tudaskozpont
Gyógynövény tartalmú étrend kiegészítő

Ezekre a készítményekre jellemző, hogy

  • szárított gyógynövényként, porított formában, kapszulákban vagy folyékony formában is kaphatók,
  • kapszula, tinktúra vagy por formájában lenyelhetők, vagy
  • teákba főzhetők, vagy
  • kivonatuk gyümölcslevekbe keverhető, vagy
  • helyileg bedörzsölhetők, vagy
  • meleg fürdő révén alkalmazhatók.

A felhasználónak biztosnak kell lennie abban, hogy megbízható forrásból, ismert márkájú, minőségi gyógynövényt vásárol. Az ismeretlen feldolgozási körülmények hígított vagy szennyezett étrend kiegészítőket eredményezhetnek, ami megnehezítheti a kívánt hatás eléréséhez szükséges megfelelő adagolást.

gyogynoveny-organikus-kapszulaban-redpower-tudaskozpont
Kapszulában kapható gyógynövény

A Redpower termékcsalád kielégíti a legszigorúbb minőségi követelményeket. A márka jogosult a V-védjegyre (vegán termék garancia), melyet évente felül kell vizsgáltatni. Megkapta a Dopping-free minősítő tanúsítványt, és elnyerte a Magyar Brand ‘Innovatív Márka’ díjat is.

Gyógynövény és gyógyszer: hatás sebessége

A gyógyszerkészítmények specifikusak hatásukban és a konkrét kórkép megcélzásában, míg a gyógynövények sokféle hatással lehetnek a szervezetre. A gyógynövényekről szóló összefoglaló ismertetőt blog rovatunkban olvashatják.

gyogyszer-gyorsan-hat-redpower-tudaskozpont
A gyógyszer hatása gyorsan jelentkezhet

A gyógyszereket úgy tervezték, hogy gyorsan szüntessék meg az általuk kezelt állapot tüneteit. A tabletta lenyelése után általában a gyomor falán keresztül szívódik fel a hatóanyag a vérbe. Akár néhány percen belül aktiválódhat, de egy-két órába is telhet, amíg elérik a vérben a legmagasabb koncentrációt. A közvetlenül a vénába injektált gyógyszerek persze sokkal gyorsabban hatnak – néha másodpercek vagy percek alatt. Bizonyos esetekben a gyógyszerek gyorsasága fontos lehet a beteg egészségének helyreállításához.

Ehhez képest egy gyógynövényes készítmény sokkal lassabban hat, a kívánt eredmény eléréséhez hosszabb idő szükséges. Ennek az az oka, hogy a gyógynövények hatása nem abban áll, hogy aktiválják vagy blokkolják a szervezet olyan diszfunkcionális folyamatait, amelyek tüneteket vagy betegségeket váltanak ki, hanem magát a diszfunkcionális problémát oldják meg. Például a gyomorégés elleni gyógyszerek úgy működnek, hogy blokkolják a gyomorsav termelésének természetes folyamatát, amelyek kellemetlen érzést okoznak – ezek egy akadály, de nem igazi megoldás.

A gyógynövények három nagy dologgal járulhatnak hozzá a jóléthez:

  • Elnyomhatják a baktériumokat, gombákat és vírusokat, amelyek jelen vannak szöveteinkben, és sejtjeinkkel versenyeznek a létfontosságú erőforrásokért
  • Védhetik a sejteket a károsító és gyulladást okozó szabad gyököktől
  • Elősegíthetik a sejtjeink közötti kommunikációt

A gyógynövények többnyire helyreállító hatásúak, ami azt jelenti, hogy a türelem és kitartás kulcsfontosságú a jelentős és tartós eredmények eléréséhez. Bár a helyreállító gyógynövény kismértékű azonnali hatást is kifejthet, de hetekig vagy hónapokig is eltarthat, amíg felhalmozódik a szervezetben annyira, hogy a hosszú távú gyógyulási folyamat érzékelhető legyen.

Pont ezen okok miatt szükséges a Redpower termékcsalád kúraszerű alkalmazása. Valamely Redpower termékben levő gyógynövény pozitív hatása általában 1 hónapig tartó, napi fél deciliter gyógyital fogyasztás után lesz érezhető.