Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-val kapcsolatos irányelv értelmében.

Túladagolható-e a gyógynövény tartalmú készítmény?

2021. 11. 29. 09:26:01
Túladagolható-e a gyógynövény tartalmú készítmény?

Sokan kérdezik tőlünk, hogy előfordulhat-e gyógynövény kivonat túladagolás a RedPower készítmények használata során. A termékek fogyasztásánál a napi minimum fogyasztást határoztuk meg, mely rendszeres fogyasztással elegendő a napi egészséges bevitelhez. Nagyobb mennyiség bevitele nem okoz semmilyen problémát, rosszullétet, függőséget, mivel az alapanyagok mind természetes alapanyagúak. Ezt a hatás erősítést 12-órás kúrával lehet gyorsítani, vagy akár egy tasak tartalma (250 ml) egyszerre is elfogyasztható.

A gyógynövény tartalmú italok, teák és étrend kiegészítők rendszeres használata alatt nem a napi dózis a legfontosabb kérdés, hanem az a kölcsönhatás, ami a gyógynövény kivonatot  tartalmazó termékek és a velük egyidőben szedett gyógyszerek között jön létre. Erről a témáról részletesen már egy korábbi bejegyzésünkben  olvashattak.  A RedPower italok nem étrend kiegészítők, hanem inkább funkcionális italok. Ezzel együtt előfordulhat olyan kölcsönhatás, ami a RedPower italok hatását gyengítheti, pl.  gyógyszerek, alkohol vagy egyéb szerek együttes szedése.

Érdemes leszögezni, hogy a gyógynövény tartalmú italokat, teákat, kenőcsöket részben olyan beteg emberek fogyasztják, akik valamilyen gyógyszert szeretnének kiváltani természetes anyaggal. A fogyasztók másik része pedig elvileg egészséges, csak megelőzésként használja ugyanezeket a gyógynövényeket. Csakúgy, mint a gyógyszerek esetében, nem minden gyógynövény szünteti meg azonnal a tüneteket, tehát folyamatos szedésük javasolt. Egyes gyógynövények – úgynevezett effektorok – viszont célzott hatást fejtenek ki és akár egy órán belül enyhíthetik a tüneteket. Jó példa erre a gyöngyvirág, ami gyógynövény is, de házilag készített kivonattal inkább ne próbálkozzon senki mert halált is okozhat. A gyógynövények elképesztő képességekkel rendelkeznek – de nem varázsszerek.

Mindenképpen javasoljuk, hogy a hosszútávú gyógynövény tartalmú termékek fogyasztását említse meg orvosának, amennyiben annak célja valamilyen gyógyszer kiváltása. Ez különösen fontos a szív- és érrendszeri betegek, cukorbetegek, daganos betegek és csökkent máj- vagy vesefunkcióval rendelkezők számára, valamint a várandós nők és a kisgyermekek esetében. Ha műtét előtt áll, akkor is tudassa az altatóorvossal ha valamilyen gyógynövényt rendszeresen fogyaszt, mert az befolyásolhatja a vérzési időt (pl. fahéj).

Túladagolható-e a RedPower gyógynövény tartalmú almaital

Mint ismert, a RedPower italok alapja a frissen préselt almalé, melybe 2-3, kiváló minőségű gyógynövény kivonatot keverünk. Ezek hatása jól ismert, igen gyakran fűszerként is megtalálható az ételeinkben. Termékeink vegán termékek, csak természetes cukrot tartalmaznak, laktóz és glutén mentes italok.  A RedPower Immuno például az igazi fahéjként számon tartott ceyloni fahéjat tartalmazza. Erről a témáról is tájékozódhat egy korábbi hírünkben.

Komoly tüneteket jelentő túladagolás veszélyével nem kell számolni. Ha a RedPower gyógynövény tartalmú almaital túladagolástól nem is kell tartani, mégis érdemes figyelni néhány dologra.

Természetesen allergiás rekaciók előfordulhatnak akkor, ha valaki érzékeny valamely összetevőre. Ezt azonban segít megelőzni a termék dobozán feltüntetett összetétel információ, érdemes átolvasni. Termékeink összetételében figyelünk az allergén komponensekre, ezek felhasznált mennyisége nem haladja meg az ingerküszöböt.

A természetes cukor is cukor, tehát hízlal. Az igen ízletes, frissen préselt almalé arra ösztönöz, hogy sokat igyunk belőle. Azonban a testsúlyunk bánhatja ha nagyon elcsábulunk! Szintén a cukorral kapcsolatos tényező a fogszuvasodás. Figyeljünk a rendszeres fogmosásra, különösen ha lefekvés előtt még iszunk egy kis RedPower Harmony italt.

Bármennyire is egészségesek a termékeink, ne azokkal töltse tele a gyomrát. A kiegyensúlyozott táplálkozás a RedPower mellett is kötelező, azt nem helyettesíti semmi.

Figyeljen a tárolási előírásokra is. A felbontott dobozú italt tartsa hűtőszekrényben, mert a szobahőn esetleg erjedésnek induló almalé hasmenést okozhat és az íze sem lesz már annyira kívánatos.

Egészségére!