Barion Pixel

Vegán termék-e az almalé? Öntsünk tiszta almalét a pohárba!

Egyértelmű igen a címben feltett kérdésre a válasz. Legalábbis a Redpower gyógynövényes ital mind a 6 fajtája vegán termék. Üzletpolitikánk egyik pillére az őszinteség. A vegán termékek hívei fenntartás nélkül fogyaszthatják italainkat.

Az alábbiakban 3 erős bizonyítékkal szeretnénk meggyőzni azokat, akiknek esetleg kétségei lennének.

Mire utal a vegan cimke?

Már évekkel ezelőtt is foglalkozott a szaksajtó azzal a témával, hogy általában mennyire jogos a vegán cimke használata. Annak idején az Ecolounge ökoportálon Fábián Emese alaposan körüljárta a kérdést és így írt a sör, bor és almalé italokról:

“Talán nem gondolnánk, de ezeknek az italoknak is köze lehet az állatokhoz. Elvileg persze nem tartalmaznak állati összetevők, azonban, miután létezik vegán sör, érdemes megemlíteni, hogy mit takar a nem vegán változat: egyes sörök derítéséhez egy bizonyos halenyv nevű anyagot, vagyis halhólyagból nyert kollagént használnak. Ez előfordulhat egyébként boroknál is, itt szintén szóba jöhet a már említett zselatin, illetve a tojásfehérje. Vegán alternatívája lehet a zöldborsóhéj. Az ominózus halmelléktermék gyümölcslevek tisztításakor is előfordulhat, a vegán felirat az almalén valószínűleg ennek hiányáról árulkodik. ”

Ecolounge

Első bizonyíték: a Redpower a V-Védjegy büszke és jogos birtokosa

A Redpower termékei elnyerték a V-Védjegy használatának engedélyét, amiről a megfelelő tanúsítványt is megkapta a cég. Ez egy teljesen objektív folyamat eredménye.

A V-védjegy egy nemzetközi szinten elismert, bejegyzett védjegy a vegán és vegetáriánus termékek és szolgáltatások megjelölésére, amelyet 1996-ban Svájcban alapítottak. A tanúsítási folyamat hosszadalmas, alapos laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá a termékeket, a feltételek szigorúak. A Védjegy jogosultságot évente meg kell újítani és bármikor ellenőrizhetik a gyártót.

2022-ben a Redpower Immuno, Harmony, Allergy és Energy italokra vonatkozott a kiállított tanúsítványunk. 2023-ban már a két új termékünk, a Redpower Man és Woman is megfelelt a követelményeknek.

Második bizonyíték: Nemzetközi V-Label Díj második helyezés

Már tavaly is indultunk a Nemzetközi Vegan Label Díj versenyen a “Legjobb funkcionális termék” kategóriában. Akkor mindössze 0,13 ponttal maradtunk le a dobogóról .

2023-ban viszont ugyanebben a kategóriában a 2. helyezést értük el. A német, belga, kolumbiai, olasz, osztrák vetélytársak erős versenyt diktáltak, ezért különösen büszkék vagyunk az eredményre. Ismét objektív módon bizonyított, hogy a Redpower gyógynövényes italai valóban vegán termékek.

Harmadik bizonyíték: a gyártási technológia

A Redpower gyógynövény tartalmú termékek alapja a frissen préselt almalé. Az alapléhez csak gyógynövény kivonatot keverünk. Az alma préselése pusztán mechanikai eljárás, a végtermék még a gyümölcsvelőt is tartalmazza. Ettől olyan finom és rostos!

Az ülepítésnél mi csak az időt vesszük igénybe. Az eljárás 48 óráig tart, mely során nem használunk sem halenyvet, sem zselatint, egyáltalán semmilyen segédanyagot.

A pasztőrözött almaléhez keverjük a gyógynövény kivonatokat, melyeket áztatásos eljárással állítunk elő. Így ekkor sem kerül semmilyen állati eredetű anyag a végtermékbe.

A Redpower gyógynövényes ital állati jó funkcionális ital, de semmi köze az állatokhoz!