Barion Pixel

Funkcionális italok és a Redpower rostos almalé

Szervezetünknek 114 különböző féle tápanyagra és vízre van szüksége az egészséges működéshez. A funkcionális élelmiszerek a különleges (speciális) élelmiszerek közé tartoznak, melyeknek a tápértéken és élvezeti értéken kívül még meghatározott egészségvédő hatást is tulajdonítanak.

A funkcionális italok szerepe a tudatos vásárlásban

A funkcionális italok képezik a funkcionális élelmiszer-ágazat legnagyobb részét. A funkcionális italok kiváló szállítási közegei az italba beépített tápanyagoknak és bioaktív vegyületeknek, beleértve a vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, zsírsavakat, növényi kivonatokat, rostokat, prebiotikumokat és probiotikumokat.

Egy 2017-es felmérés szerint Magyarországon a vásárlók 16 %-a választ élelmiszert egészségtudatosan, a termékeken feltüntetett táplálkozási útmutatókat követve. Manapság már olyan élelmiszert keresnek a vevők, ami plussz értéket ad. Már nem mindig elég a csodás csomagolás, hanem a terméknek valamilyen egészség serkentő, egészség megőrző tulajdonsággal is bírnia kell. Például a hagyományos, magas koffeintartalmú energiaital helyett egyre többen keresik a különböző teákat, vagy a túlédesített üdítők helyett a csak természetes cukrokat tartalmazó gyümölcsleveket.

Az egészségügyi hatásokon túl a funkcionális italok iránti egyre növekvő igény abból is adódik, hogy a tárolóedények kapacitása, mérete, alakja, megjelenése megfelel a vásárlók igényeinek. Továbbá a hűtött és eltartható termékek egyszerűen szállíthatók és tárolhatók, ami a vásárlókon kívül a kereskedőknek is kedvez. Mindezek eredményeként számos új ital jelent meg a piacon, amelyeket speciális egészségügyi problémák kezelésére terveztek. Ezeket az igényeket hivatottak kielégíteni a Redpower termékcsalád már kapható, és jövőben piacra kerülő tagjai.

A boltok kínálatában többféle funkcionális ital létezik, mint például a tejalapú italok, probiotikus italok, energiaitalok (Redpower Energy energiát ad), sportitalok, étkezést helyettesítő italok, koffeintartalmú italok, zöldség- és gyümölcsitalok (Redpower rostos almalevei).

Miért jók a funkcionális italok?

Tápértékükön túl jótékony hatással vannak az emberi szervezet egy vagy több funkciójára. Ezek a termékek vagy javítják az emberi test általános fizikai állapotát, vagy csökkentik a betegség progressziójának kockázatát (például Redpower Immuno ital). Ez a két pozitív hatás együttesen is megfigyelhető.

Tartalmuktól, a bennük levő gyógynövényektől és gyártási módjuktól függően csökkenthetik a rák kockázatát, erősítik az immunrendszert, javítják a testi-lelki állapotot, stresszoldó (Redpower Harmony), öregedésgátló, antioxidáns és gyulladáscsökkentő (Redpower Immuno) tulajdonságokkal is rendelkezhetnek.

A gyógyszeres kezeléssel ellentétben, kevésbé rendelkeznek negatív mellékhatásokkal. Jó kiegészítőül szolgálnak számos szisztémás betegség megelőzésében és kezelésében (például Redpower Allergy). A fogyasztott mennyiség az egyéni igényekhez igazítható, mellyel növelhető a szervezet energiája, kontrollálható a testsúly, és elősegíthető a mentális összpontosítás. Rendszeres fogyasztásuk hozzájárulhat az egyén testi-lelki közérzetének és az általános egészségének javításához.

Mit várhat el Ön a Redpower funkcionális italoktól?

Az alábbi felsorolás csak a legtöbb szavazatot kapott szempontokat tartalmazza.

  • Segítse a szervezet hidratáltságát (minden Redpower almalé hidratál)
  • Növelje a szervezet energiáját (Redpower Energy)
  • Erősítse az immunrendszert (Redpower Immuno)
  • Legyen nyugtató és hangulatjavító hatása (Redpower Harmony) Csökentse a gyulladást (Redpower Immuno)
  • Támogassa az alvást (Redpower Harmony)

Ön mi alapján vásárol élelmiszert?

Egy 2018-ban itthon készült 1050 fős lakossági mintán végzett kutatás alapján kimutatták, hogy a magyar fogyasztók számára az érzékszervi tulajdonságok, az ár, illetve a kényelmi faktorok a legfontosabbak egy élelmiszer kiválasztásakor.

Örömmel tapasztaljuk, hogy a Redpower termékek forgalma folyamatosan nő. Ez nem csak az italaink jól meghatározható funkciójának köszönhető, hanem vásárlóink szeretik a rostos almaleveink ízét, és megfelelőnek tartják az ár-érték arányt. Már többször is hírt adtunk arról, hogy milyen jó hatást tapasztalt egy-egy vásárlónk például a Harmony , vagy az Immuno termékünk kúra szerű fogyasztása révén.

Végül szeretnénk emlékeztetni vásárlóinkat, hogy éppen 1 évvel ezelőtt váltunk jogossá a V-védjegy használatára. A feltételeknek továbbra is megfelelünk, így ha Ön is Vegán termékeket fogyaszt, webáruházunkból gyorsan és kényelmesen rendelhet Redpower Vegán gyógyitalt.