Barion Pixel

RedPower Allergy itallal az őszi allergia ellen

Menekülés az allergia elől?

Azt hitte, hogy ha elrakja a szandálokat és a nyári ruhákat azzal elrakta a szezonális szipogást is? Ez nem megy ám olyan gyorsan! Nem a tavasz és a nyár az egyetlen évszak, amely szenvedést okozhat – az ősz vörös szemű, piros orrú aknamező is lehet.

Milyen tünetei vannak az őszi allergiának?

Amikor valaki szezonális allergiákkal küzd, akkor az immunrendszere egy olyan anyag ellen keletkező hisztamin felszabadulását próbálja leküzdeni, amire a szervezete érzékeny. Ezzel az anyaggal való találkozás kellemetlen tünetekhez vezet. Az ilyen az irritáló anyagok közé tartozhatnak bizonyos típusú penészgombák, pollenek és gyomnövények, amelyek nyár vége felé felszívódnak.

A következő tünetek jelentkezhetnek:vizes, viszkető vagy általában irritált szemek;orrfolyás vagy orrdugulás; tüsszentés; fejfájás; kiütések vagy csalánkiütés a bőrön; kaparó torok;súlyosabb asztmás tünetek, beleértve a köhögést vagy zihálást; súlyos esetekben légzési nehézség vagy anafilaxia (életveszélyes allergiás reakció). Fontos megjegyezni, hogy az őszi allergia tünetei átfedésben vannak a megfázással, az influenzával. Az allergiák egyik megkülönböztető tényezője: nem okoznak lázat.

A penész nagyobb problémává válik. Semmi sem tűnik őszibbnek, mint a nagy halomba hulló levelek. De amint a lombozat bomlásnak indul, a penész táptalajává válik. A spórák belélegzése súlyosbíthatja az asztmát, és súlyos légzést, zihálást és más felső légúti tüneteket okozhat a penészallergiában szenvedőknél. Pokollá teheti az életüket.

A nedves helyiség egy másik gyakori penészforrás. Ilyenkor célszerű elhelyezni egy párátlanítót. Azonban figyelni kell az optimális páratartalomra. Az alacsony páratartalom ugyanis kiszárítja a nyálkahártyákat, ami gyulladáshoz vezet, míg a hideg, száraz levegő miatt az orrnyálkahártya megdagadhat és orrfolyást eredményez. Ha nyitott légterű, emeletes házban a földszinten kandallóval fűt, tisztítsa meg a benne lévő szűrőket, amelyek a levegőben lévő penész spórákat a felső szintre juttathatja.

Mitől tesszük súlyosabbá az allergiát ősszel?

A szép őszi napokon is élvezzük a szabadban végzett tevékenységet. Ahogy csak kell! Igazán jó érzés a gyönyörű őszi időjárásban szombaton korán piacra menni vagy reggel túrára indulni. Azonban aki szezonális allergiában szenved, annak a szabadban töltött idő felerőõsítheti a tüneteit. Nem kell végleg bezárkózni, de érdemes átgondolni az időzítést.

A külvilág belopózik a házba

A penész spórák és a pollen mindenhez tapadhatnak, beleértve a hajat, a bőrt és a ruházatot is. Valószínűleg észre sem veszi, hogy jó eséllyel saját magán viszi be az irritáló anyagokat a házba. Ha allergiás, minimalizálja kockázatát az alábbi tippekkel:

  • Viseljen arcmaszkot, amikor a kertben vagy udvaron a faleveleket gereblyézi, hogy elkerülje a penész spórák belélegzését.
  • Dobja a ruháit a mosógépbe, és menjen egyenesen a zuhany alá, amikor befejezte a kerékpározást vagy a kertészkedést.
  • Kutyasétáltatás után kefével vagy ruhával törölje le az állat szõrét. A pollen befészkelheti magát az otthonába – a kanapéra, az ágyra vagy bárhova, ahol a kutya szeret heverni.
  • Hagyja kint a cipõjét így a szennyezõdést és a sarat elfelejtheti. Ráadásul lehet, hogy a pollent és a penészgombát a cipõtalpakkal az egész házban szétterjeszti.
  • Ha nincs kint hely, tartsa a lábbelit külön szekrényben.
  • Csukja be az ablakokat szeles vagy magas pollenszámú napokon, különösen akkor, ha forgalmas út közelében él. A szennyezés irritálja a légúti allergiában szenvedõket.

Az őszi allergia kezelése gyógyszerrel

Ha beköszönt az ősz, és folyamatosan tüsszent, vagy viszket a szeme, akkor valószínű, hogy allergiás a levegőben lévő valamilyen pollenre. Az allergiák megelőzéséhez, kezeléshez nincs mindenki számára egyformán használható mód.

Sokaknak orvos által felírt gyógyszerre van szüksége, ugyanakkor számos vény nélkül kapható gyógyszer is létezik. Körülbelül két -három napba telik, amíg az allergia elleni gyógyszer elkezd hatni és a szedéssel nem csak akkor állhat le, ha jobban érzi magát, vagy ha a pollenszáma alacsony lesz. A pollenszám sokat változik az időõjárástól és a légköri nyomástól függően, ezért folyamatosan szedve a gyógyszereket azokon a napokon, amikor alacsony a pollen szám, felkészíti a szervezet a magas pollenű napokra.

Az őszi allergia kezelése gyógynövényes itallal

Éppen ezért javasoljuk a RedPower Allergy gyógynövény tartalmú, rostos almaital fogyasztását. Az ital egyik gyógynövénye a kömény, melynek gyulladás ellenes és anti-hisztamin tulajdonsága segíthet a kellemetlen allergiás tünetek csökkentésében. Ráadásul az immunrendszert is támogatja.

Ezt a finom ízű italt kúraszerűen célszerű fogyasztani, mégpedig étkezés közben, naponta 50 ml-t. A kívánt hatás eléréséhez legalább 30 nap szükséges.

A legtöbben a következő növényekre allergiásak: csalánfélék (pl. nagy csalán, falgyom), füvek, fészkesek, libatopfélék, parlagfű és üröm. A felsorolt növényeken kívül ne feledkezzünk meg a háziállatokról, mint allergénekről. Egész évben kellemetlen lehet például a kutya-, vagy macskaszőr az arra allergiások számára.

Az emeletes házak rendetlen, koszosan tartott szeméttárolójából előkerülhet a csótány, aminek a nyála, ürüléke vagy bomló teste is allergiás reakciót válthat ki.