Barion Pixel

Allergia egyszeregy

Gyógyszer, orrspray, kenőcs és a természetes Redpower Allergy

Elgondolkozott már azon, hogy mi okozza az orrdugulást és a tüsszögést? Ez nem csak egy halom balszerencse – függetlenül attól, hogy az Ön allergiás tünetei közvetlenül a helyi pollenszám, a különböző típusú táplálékok vagy a szomszéd macskája következtében jelentkeznek.

Immunrendszerünk bizonyos válaszai határozzák meg szervezetünk reakciójának szintjét. Mielőtt feltárnánk az allergiára vonatkozó legfontosabb tudnivalókat, válaszolunk a leggyakoribb kérdésre: gyógyítható-e az allergia? Kezelhető-e az allergia? Ha biztosan allergiás valamire többféle lehetősége van a tünetek enyhítésére.

Létezik különböző receptre és recept nélkül is kapható készítmény, orrspray, kenőcs. Mi azonban a természetes megoldás hívei vagyunk, ezért a RedPower Allergy nevű italunkat ajánljuk. Ez a termék frissen préselt almalébe kevert gyógynövény kivonatot tartalmaz. Főleg a kömény gyulladásellenes és antihisztamin tulajdonsága segíthet a zavaró allergiás tünetek csökkentésében.

Az Allergy ital javítja az oxigén optimális felvételét, amivel jótékony hatást gyakorol a légzőrendszerre. Ráadásul az immunrendszert is támogatja! Hab a tortán, hogy kellemes édes íze miatt kulináris élményt is nyújt. Az Allergy ital kívánt hatásának elérése érdekében kúraszerűen ajánljuk fogyasztani a következő módon. Minimum 30 napon keresztül, naponta, legkevesebb fél deci Allergyt igyon étkezés közben. A gyorsabb hatás érdekében az adag 12 óra elteltével duplázható. Tehát ha reggeli közben hörpinti fel a 0,5 dl almalét, vacsora közben ugyanennyit fogyasszon el. Ha biztosan tudja, hogy mire allergiás, érdemes már hónapokkal az adott allergén szezonjának kezdete előtt elkezdeni a RedPower Allergy kúrát.

Miért lesz valaki allergiás?

A szervezet immunrendszere különböző antitesteket termel, hogy megvédjen minket a betegségektől. Allergia esetén az immunrendszer immunglobulin E-t, más néven IgE-t termel, hogy segítsen leküzdeni az allergiás tüneteket.
Az IgE egy kémiai hírvivő, amely eljut a sejtekhez, hogy információt közvetítsen arról, hogy kémiai védekezésre van szükség egy idegen támadó ellen. Az allergiás egyéneknek magas az IgE szintje a jóindulatú környezeti hatásokkal szemben, mint például a pollen vagy a szőr. Élelmiszer is okozhat magas IgE-szintet. Idővel az immunrendszerben kialakul az úgynevezett immunológiai memória. Általában ez egy hasznos immunválasz, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy gyorsabban reagáljon. Ez teszi lehetővé a vakcinák működését.

Allergia esetén azonban ez a válasz felerősödik, és az ismételt expozíció az immunrendszer visszatérő túlreakcióit okozza. Ez allergiás reakciót vált ki, amely magában foglalhatja a tüsszögést, köhögést, szipogást és orrdugulást vagy fokozott asztmás tüneteket. Az IgE antitestek minden allergén típushoz egyedileg alakulnak ki. Ezért lehet allergiás bizonyos ételre vagy pollenre, másokat pedig gond nélkül elvisel.

Mikor alakulhat ki allergia?

Az allergia az ember életének bármely szakaszában kialakulhat. Az egyik tényező, amely növeli az esélyeit, a családtörténet. Ha az egyik szülő allergiás, 30-50% az esélye annak, hogy az utódok allergiásak lesznek. Ez 60-80%-ra nő, ha mindkét szülő allergiás. Létezik felnőttkori allergia? Felnőttkorban is megjelenhet az allergia. A felnőttkori allergiák látszólag a semmiből alakulhatnak ki a környezetben lévő új allergéneknek való kitettség, a családtörténet és az immunrendszer változásai miatt.

A felnőttek leggyakoribb ételallergiája a földimogyoró, a hal, a kagyló, például a garnélarák, a homár és a diófélék (mandula, dió, pekándió és kesudió). Nincs mód arra, hogy elkerülje a felnőttkori allergiák kialakulását. Hiszen ésszerűen nem várható el, hogy ismerjen minden egyes olyan kiváltó tényezőt, amely allergiás reakciót okozhat, hogy elkerülje azt. Ezen túlmenően néhány újabb kutatás pedig azt mutatja, hogy az allergének kerülése növelheti az allergia kialakulásának valószínűségét, mivel az immunrendszer számára több anyag lesz ismeretlen.

A felnőttkori allergiák azok az allergiás tünetek, amelyek az élet későbbi szakaszában jelentkeznek. Ez a fiatalabb felnőttkortól, például a 20-as évektől a 70 vagy 80 éves korig bármikor lehet. Viszont ha a 20-as és a 30-as éveiben új allergiája nem alakult ki, csökken a késői felnőttkori allergiák kialakulásának esélye. A felnőttkori allergiák legfurcsább része az, hogy ma úgy ébredhet fel, hogy egy olyan allergén irritálja, ami tegnap még nem zavarta. Évekig minden nap érintkezhetett volna az allergénnel, káros hatások nélkül. Most orrfolyása van, viszket a szeme és fékezhetetlen tüsszögése van az allergén körül.

Megelőzhető-e az allergia?

Sajnos a felnőttkori allergia kialakulását nem lehet megakadályozni. Mint említettük, az allergia néha ott is felbukkan, ahol korábban nem volt. Más esetekben az allergénnel való érintkezés reakciót vált ki. Ezen okok miatt nehéz biztosan megmondani, melyik kiváltó okot érdemes elkerülni. Bár nem mindig akadályozhatja meg a felnőttkori allergiákat, megelőzheti a kialakulásukat. Ha például nemkívánatos reakciót észlel valamilyen étel elfogyasztása után, kerülje ezeket az ételeket.

A másik módszer, hogy prevencióként allergia ellenes terméket, például RedPower Allergy almalét fogyaszt rendszeresen.

Elmúlhat-e magától az allergia?

A betegek gyakran kérdezik, hogy mennyire valószínű, hogy az allergiájuk idővel javulni fog? A kezdeti reakciónál tapasztalt tünetek súlyossága és típusa, valamint azon élelmiszerek száma, amelyekre allergiás, segíthet megjósolni az allergia „kinövésének” esélyét. Azt már tudjuk, hogy a tej-, tojás- és szójaallergia idővel gyakran javul, míg a földimogyoró-, a dió-, a hal- és a kagylóallergia esetén ez kevésbé valószínű. Még ha úgy is érzi, hogy elmúlt az adott allergiája, erősen javasoljuk egy allergia teszt elvégzését. Annak az eredményét tekintse biztosnak és fogyassza az allergia ellenes terméket.