Barion Pixel

Szeresse a testét, kerülje a vámpírórát!

A Redpower csapat munkájában és életében nagyon fontos szerepet tölt be a természetes táplálkozás, a keleti gyógynövények. Végül is termékeink különböző funkcionalitását a rostos almaléhez adott más-más gyógynövény kivonat határozza meg. Ezért kísérjük figyelemmel a témával kapcsolatosan publikált cikkeket, kutatási eredményeket, tapasztalatokat. Így keltette fel érdeklődésünket egy cikk, melyben Jessica Maynard, a Northwestern Health Sciences University Bloomington Klinikájának diplomás akupunktúrás szakembere ad interjút. (Az amerikai egyetem 1941 óta működik Minneapolisban.)

A 24 órás órán belül a kínai orvoslás különböző időszegmensekhez rendeli a szervrendszereket. A test fővezeték rendszerében (meridiánrendszerébe) 12 különböző szerv található.

Ehhez a 12 különböző szervhez – a tüdőtől a vastagbélig – van hozzárendelve egy-egy 2 órás időblokk, amelyben az adott szerv optimális szinten működik. Ha egy bizonyos szerv energiája blokkolva vagy gátolva van, akkor olyan tünetek jelentkeznek, mint a kiszáradás, a rosszkedv, a koncentráció elvesztése vagy a szokásos hajnali 3 órai ébredés.

Ha mondjuk hajnali 1-ig fent maradunk, akkor megterheljük a rendszerünket. Ekkor már REM-alvásban kellene lennünk. Hajnali 1-kor májenergiánk elkezd áramlani, a máj a szervezet fő méregtelenítő szerve. Biztosítanunk kell a teljes energiakapacitást, hogy megfelelően végezhesse munkáját a vérünk megtisztításában.

A vámpírórák (nappali alvás, éjszakai fent lét) megtartása megfoszt minket a REM-alvásától (a mély alvás időszaka, amelyre szükségünk van, hogy felfrissüljünk reggel), ami természetellenesen távolodik el a cirkadián ritmusától.

Test meridiánok és időszegmensek

Manapság nehéz találni olyan valakit, aki bármikor képes abbahagyni az aggódás végtelen láncolatát és átaludni az éjszakát. Még ha nyolc órát alszunk is, akkor is érezhetjük rosszul magunkat (két szó a lényeg: stressz-fáradtság). Tehát miközben sokunkat továbbra is elkerül a minőségi alvás, érdemes tudni, hogy a napszaktól függetlenül melyik meridiánunknak van szüksége egy kis szerető gondoskodásra. Végtére is, a keleti orvoslás alapelvei megváltoztathatják azt, ahogyan hozzáállunk a napjainkhoz.

Hajnali 3-5 óráig: elsődleges meridián a tüdő

A légzésen túl a tüdőnk segít energiát mozgatni a testben, és megőrzi immunrendszerünket a legjobb egészségben. Ha a tüdő kiegyensúlyozatlan, olyan tünetek jelentkeznek, mint a zihálás és a köhögés. Ha ezen idő alatt gyakran ébredsz fel, akkor a tested azt mondja neked, hogy foglalkoznod kell a régóta fennálló valamilyen szomorúság esetleg gyász érzésével.

Reggel 5-7 óráig: elsődleges meridián a vastagbél

Felelős a salakanyagok eltávolításáért a szervezetből. Érzelmi szinten ez a szerv azt a képességünket képviseli, hogy elengedjük a múltat ​​és előre lépjünk. Ha úgy érzi, „elakadt” az életében, vagy székrekedés és lassú emésztés tapasztalható, ideje kimenni, mozogni, és növelni a vízbevitelt.

Reggel 7-9 óráig: elsődleges meridián a gyomor

A gyomra elég stabil állapotban van, ha éhségérzettel ébred. A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért számítson rá – egy melegítő, tápláló reggeli elkészítése megadja a nap energiájának alaphangját. Ha úgy érzi, hogy a gyomra evés nélkül is „telített”, akkor valószínűleg a krónikus aggodalom (és az emésztési zavarok) ciklusában találta magát, ezért próbálja meg a reggelijét ezen órák köré igazítani.

Délelőtt 9-11 óráig: elsődleges meridián a lép

Ez az erőszerv alakítja át táplálékunkat tápanyagokká, és ezt az energiát az egész testünkbe juttatja. Ha nem működik megfelelően, puffadástól, kimerültségtől, laza székletürítéstől vagy kétségbeeséstől szenvedhet. Használja ezeket az órákat az egészséges nassolásra: a cseresznye, az édesburgonya és a füge elősegíti a lép egészségét.

Déli 11-13 óráig: elsődleges meridián a szív

A szív ezekben az órákban dolgozik a legkeményebben, hogy tápanyagaink keringjenek a szervezetben. Most picit maradjon nyugton. Szánjon időt valamilyen helyreállító tevékenységre, például jógázzon ebédidőben, vagy élvezze a kiegyensúlyozott étkezést. Stressz-szintjének alacsonyan tartásával segít megelőzni a szapora szívverést (vagy az erős szívdobogás érzését) és a légszomjat.

szeresd-a-tested-redpower-tudaskozpont-cikk-2022-10-30

Délután 13-15 óráig: elsődleges meridián a vékonybél

Kiszárad a szája? Emésztési zavart érez? Lehetséges, hogy nem ivott elég vizet vagy nem tápláló ételt fogyasztott a nap folyamán. A vékonybél feladata, hogy a szervezet hasznos energiáját elkülönítse a hulladéktól. Feldolgozott érzelmek: bizonytalanság, elhagyatottság és sebezhetőség.

Délután 15-17 óráig: elsődleges meridián a hólyag

Ideje a déli leeresztésnek, különösen, ha nem tartotta magát megfelelően hidratáltnak. (Látja a sémát?) Ahhoz, hogy a hólyagot ne károsítsa, egy kis vízért nyúlni nem nagy ügy, de meglepődhet, ha megtudja, hogy a hólyag is élvezi az alkalmankénti sós ételeket (gondoljon egy tányér jó húslevesre).

Este 17-19 óráig: elsődleges meridián a vesék

A szerető gondoskodásban az „élet gyökerének” tekintett veséink megtisztítják a vért és támogatják szervezetünk természetes tisztítási folyamatát. Ha optimálisan működnek, az energiaszint még mindig erős lesz ebben az órában. Ha nagy visszaesést vett észre, az azért van, mert a mellékveséknek szüksége van egy kis szeretetre. Fontolja meg a munka utáni koktél italt lecserélni a korábbi lefekvésre.

Este 19-21 óráig: elsődleges meridián a szívburok

Nem éppen a mi lexikonunkban szerepel, de a szívburok feladata nagyon fontos: keményen dolgozik szívünk működésén. Kezdjen lenyugodni, próbáljon kicsit befelé fordulni – olvasson, fürödjön, nyújtózkodjon vagy meditáljon, hogy az „öreg ketyegő” regenerálódhasson.

Este 21-23 óráig: elsődleges meridián a hármas fűtés rendszere.

Egy ideális világban ebben az órában kezdünk elaludni, hogy szervezetünk szabályozhassa az endokrin és anyagcsere rendszereinket (elosztja a hőt és a vizet a testben), így energiát takaríthatunk meg a következő napra. Ha a hármas fűtőelem nincs egyensúlyban, reménytelenség vagy kognitív zavartság érzése keletkezhet.

Este 23:00-01:00: elsődleges meridián az epehólyag

Ezek azok az órák, amikor megtörténik a valódi regeneráció: az epehólyag keményen dolgozik, hogy helyreállítsa a sérült sejteket és újakat építsen fel. Ha ebben az időben még mindig a Twitter hírcsatornát görgeti, készüljön fel a következő napon a határozatlanság és az alacsony önbecsülés érzésére. Ugyanis lehet, hogy zavarja az epehólyag azon képességét, hogy megfelelően ürítse ki az epét és megeméssze a hasznos zsírokat.

Éjjel 01-03 óráig: elsődleges meridián a máj

Ha az éjszaka közepén felébred egy-két koktél után az azért van, mert a mája túlpörög, hogy megszabadítsa a testét a felesleges méreganyagoktól. A máj megtisztítja a vérünket és ha ez a folyamat megszakad, másnap energiaszegénységet és szorongást érezhet.

A nyugtató alváshoz ajánljuk a Redpower Harmony nevű gyógyitalt.