Barion Pixel

Mit takar Anna királyné csipkéje?

A Redpower Woman egyik alapvető összetevője a Daucus carota, melyet Anna királyné csipkéje néven többek között afrodiziákumként is ismerhetünk. Hétköznapibb nevei a vadrépa vagy vadmurok. A növény föld fölötti virágához egy legenda fűződik, mely szerint I. Jakab király hitvese, Anna, csipkeverő versenyre hívta ki az udvarhölgyeit. A győztes az volt, aki a vadmurok virágához leginkább hasonló csipkét tudott horgolni. Anna nyert és így keletkezett az Anna királyné csipkéje elnevezés.

A Redpower italok alapját egy 5000 éves perzsa recept adja. A tradicionális perzsa gyógyászatban előszeretettel használják a vadrépa növényt, tulajdonságait alaposan feltárták. A vizsgálat megállapításait foglalja össze az a tudományos dolgozat, ami a Journal Of Biochemical Technology című szaklap egy külön kiadásában jelent meg.

Az eredeti angol nyelvű cikk konkrét, számadatokban bővelkedik, nem könnyű olvasmány. A számok sokaságától eltekintünk, inkább csak ízelítőt adunk a legfontosabb megállapításokról. Ezzel szeretnénk illusztrálni, hogy a Redpower Woman gyógyital egyik fontos összetevője a vadrépa, vadmurok, avagy Anna királyné csipkéje milyen tulajdonságokkal bír.

Vadrépa, mint afrodiziákum

A hagyományos perzsa gyógyászat szerint a vadmurok fokozza a szexuális vágyat, a potenciát és a spermatermelést. A répa leveleinek és magjainak ezt az afrodiziákum hatását a modern fitoterápia különféle vizsgálatai mutatták ki. Patkánykisérletek igazolták, hogy a magvak hozzájárulhatnak a hímek spermatogenezisének, valamint a spermiumok számának és mozgékonyságának fokozásához.

Vadmurok májvédő hatása

A Daucus carota májvédő aktivitása a növény egy másik tulajdonsága. Hozzájárulhat a májutakban levő esetleges akadályok felszabadításához, amely a salakanyagok könnyebb eltávolítását eredményezik a májból.

Daucus carota fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása

A vadrépa magvak illóolaja bizonyos dózisban 60-70%-kal gátolta a mesterségesen kiváltott patkány mancs ödémát. Ugyancsak gátolta az
állat görcsös rángatózását szintén 50-69%-ka, ami a fájdalomcsillapító hatását jelzi.

A növény gyulladáscsökkentő hatását mesterségesen előidézett, ecetsavban indukált vastagbélgyulladásban igazolták. A vadrépa alkoholos kivonata
bizonyos dózisban gyulladáscsökkentő hatást mutatott patkányok formaldehiddel kiváltott ízületi gyulladásában.

Anna királyné csipkéjének sebgyógyító hatása

Egy állatkísérletben, a Daucus carota gyökér alkoholos kivonatát tartalmazó lágy paraffin alapú krém helyi alkalmazásának hatását vizsgálták. Az eredmények a sebterület jelentős zsugorodását, a hámképződési időszak és a heg szélesség csökkenését mutatták jelentős bőrirritáció nélkül.

Vadmurok hajnövekedést serkentő hatása

Állatkísérleteket végeztek gél formájú vadmurok kivonattal, amelyet albínó patkányok bőrére vittek fel. Az eredmények a szőrtüszők számának és méretének növekedését is kimutatták a kivonattal kezelt csoportban.

RedPower Woman gyógynövényes funkcionális ital – 1500 ml

5500 Ft

Készleten

SKU: 83880
Category: